Uw eigen huis? Daar is altijd werk aan!

Heeft u net een nieuwe woning gebouwd? Of heeft u uw bestaande woning volledig gerenoveerd? Dan zou u denken dat u de komende jaren zorgeloos kan genieten van uw huis, maar dat mag u vergeten. 95% van alle Vlaamse woningen heeft renovaties nodig om te voldoen aan de energie vereisten van de overheid. Dit geldt ook voor nieuwe woningen. Het is dus beter om snel uw huis te verkopen voor de nieuwe energie normen definitief ingevoerd worden. Zo zal u een hoop kosten besparen.

Grote investeringen

Ook voor moderne woningen zal u een groot budget bijeen moeten sparen om tegen 2050 de energiedoelstellingen te behalen. Het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen is een grote investering. Bovendien worden de energienormen steeds strenger, wat uiteindelijk zal leiden tot een energie neutrale woning. De vastgoedmarkt wordt ook alleen maar duurder. Veel mensen hebben het budget niet om daarnaast nog eens zo’n grote renovatiewerken uit te voeren. Als u geen grote spaarrekening hebt, is het beter om nog snel uw huis te verkopen.

Zware breekwerken

Als u binnenkort een nieuwe woning wil kopen, bouwen of renoveren, zorgt u er het best voor dat u niet uw volledige spaarboek erin investeert. Later zal uw spaargeld zeker nog van pas komen voor de zware breekwerken die uitgevoerd moeten worden. U zal de juiste prioriteiten moeten stellen voor u bijvoorbeeld een nieuwe keuken kan plaatsen. Daarnaast moet u er ook rekening mee houden dat uw renovaties rendabel zijn op lange termijn. Als u de renovatiewerken niet kan betalen, is het beter om nog snel uw huis te verkopen.

Geldproblemen? Verkoop snel uw huis!

Als deze energie vereisten uiteindelijk verplicht worden, zullen veel mensen in geldproblemen komen. Vooral voor oudere mensen, alleenstaanden of eenoudergezinnen zijn dit grote kosten die moeilijk te betalen zijn.

Voorlopig is een energie neutrale woning nog geen verplichting. Toch raadt men aan om er rekening mee te houden dat de kosten hoog kunnen oplopen in de komende jaren. Zeker voor mensen die momenteel een nieuwe woning kopen, bouwen of renoveren.

Uw huis is nooit volledig af en zal altijd geld blijven kosten. Voor u in geldproblemen geraakt, is het beter om uw huis nog snel te verkopen. Contacteer ons voor meer info.