Verhuurders verkopen nog vlug hun huis om grote renovatiekosten te vermijden

Sinds 1 januari 2020 moeten er in elke huurwoning dubbele beglazing, dakisolatie en rookmelders aanwezig zijn. Door deze grote kosten verkopen veel verhuurders nog vlug hun huis.

Bijna één op vijf huurwoningen in Vlaanderen voldoet niet aan de nieuwe energie normen van de Vlaamse overheid. Huizen die niet op tijd in orde zijn, mogen ook niet meer verhuurd worden.

Renoveren

Veel verhuurders zien het niet zitten om te investeren in zware renovaties en willen nog snel hun huis verkopen. Voor een rendabele investering moeten huurwoningen nog jaren op de vastgoedmarkt blijven. Oudere mensen zullen de grote renovatiekosten moeilijk terug verdienen. Daarnaast brengen renovaties ook veel stress met zich mee.

Verkopen

Eind vorig jaar wilden de meeste verhuurders nog snel hun huis verkopen en deze verkoopcijfers zullen dit jaar alleen maar stijgen. De huurwoningen worden vaak verkocht aan lagere prijzen die interessant zijn voor jonge starters. Voor deze doelgroep is het momenteel moeilijk om betaalbaar vastgoed te vinden.

Lage prijzen en rente

Door de lage prijzen kunnen de verhuurders hun huis snel verkopen. Vastgoed waar veel vraag naar is, wordt nu overal aangeboden. Ook de rentevoet blijft dalen. Hierdoor beslissen de kopers sneller, ondanks de renovatiekosten.

Wilt u ook geen grote renovatiekosten betalen en vlug uw huis verkopen? Contacteer ons voor meer info.